Vacature: Sales en marketing manager

Vacature: Sales en marketing manager

Duplaco is op zoek naar een 

Sales en marketing manager

Voor 40 uur per week, standplaats Hengelo

Over ons bedrijf

Onze opdrachtgever is Duplaco in Hengelo (ov), een Nederlandse producent en groothandel van heterotroof gekweekte Chlorella microalgen. Deze microalg heeft een unieke smaak en is van hoogwaardige kwaliteit. Duplaco levert verse algen en algen in poedervorm als functioneel ingrediënt aan de food en feed sector. Daarnaast produceren ze ook algen in poeder- en tabletvorm als toepassing in supplementen. Duplaco ontwikkelt de microalgen in een eigen fabriek die tevens over een Research & Development Center beschikt, waar continu nieuwe varianten worden getest en ontwikkelt met behulp van de technieken metabolic engineering, strain selection en bio-accumulatie.
Duplaco is de afgelopen jaren flink gegroeid van een start-up met een pilot plant tot een professioneel scalable bedrijf. Er is veel aan ontwikkeling gedaan, de organisatie staat en het bedrijf beschikt over enorm veel kennis. Inmiddels heeft het bedrijf een mooie marktpositie veroverd en is een bekende speler met een professioneel productenpakket geworden. Het is tijd voor de volgende stap. Er is voldoende groeimogelijkheid aanwezig waardoor de plannen voor een grotere productielocatie met 20x de huidige productiecapaciteit in volle gang zijn. De nieuwe locatie zal begin 2020 in gebruik worden genomen. De directeur en tevens mede-eigenaar zal zich met name richten op de technische productontwikkeling en verdere opbouw van de organisatie. Hij heeft zich tot op heden ook bezig gehouden met de commerciële kant van business development, maar nu is het tijd om deze verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuw persoon. 

Wat ga je doen

 • In deze nieuwe rol verdeel je je tijd tussen verkoop, business development en marketing. De eerste periode ligt de nadruk op verkoop en het uitbouwen van de afzetmarkt voor de al ontwikkelde producten. Je doet hierbij marktonderzoek en – analyses, zowel nationaal als internationaal en vertaalt de resultaten naar concrete verkoopplannen. Vervolgens ga je aan de slag met de uitvoering hiervan. Ook bepaal je marketingstrategieën en vertaal je deze naar concrete uitingen. Af en toe bezoek je beurzen, netwerkbijeenkomsten en events gerelateerd aan food/feed om nieuwe contacten te leggen en ideeën op te doen. Je stuurt een accountmanager aan. Naarmate de organisatie groeit, ontwikkelt jouw rol zich verder in een leidinggevende functie.
 • Je houdt je bezig met het uitbreiden van het klantenbestand en het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden met klanten. Deze klanten bevinden zich met name in de levensmiddelengrondstoffen-, supplementen- en diervoederbranche. Je zorgt dat je de juiste contacten legt om hier een groter marktaandeel te verkrijgen, waardoor de omzet stijgt en er afzetmarkt is voor de al ontwikkelde producten. Door mee te denken over logistieke vraagstukken, marges, inkoopafspraken en marketingstrategieën biedt je toegevoegde waarde en kiezen klanten ervoor zaken met Duplaco te doen. 
 • Tevens houd je je bezig met business development. Met (potentiële) klanten in de levensmiddelengrondstoffen- en diervoederbranche spar je over smaak, hoeveelheden, ingrediënten, testen en testresultaten. Duplaco biedt kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de food en feed markt en je weet de klant te overtuigen van de voordelen van de producten. Jij combineert de maatschappelijke trends en marktontwikkelingen naar concreet aan te bieden producten. Intern kun je putten uit de diepgaande en brede kennis van specialisten bij wie je informatie opvraagt over kwaliteit, voedingswaarden, procestechnologie en wet- en regelgeving. Indien nodig breng je hen rechtstreeks in contact met klant. Jouw uitdaging ligt in het verbinden met klanten voor de lange termijn, je richt je op contractuele sales en het sluiten van raamcontracten voor grote hoeveelheden. Je geeft ideeën voor nieuwe producten en begeleidt vervolgens bij het in de markt zetten van het product. Ook hierin ben je dus actief betrokken bij marketingstrategieën en ga je een actief partnership aan met de klant. Hun succes is jouw succes! 
 • Op termijn zal de organisatie groeien en zal ook het salesteam zich gaan uitbreiden, zowel buiten als op kantoor. Ook op het gebied van marketing zal er ondersteuning komen op uitvoerend vlak. Jouw rol zal zich dan ontwikkelen naar een meer leidinggevende positie. Daarnaast houd je je op projectmatige wijze bezig met diverse verbetertrajecten zoals het standaardiseren van offertes, optimalisatie van de website, vastleggen van salesprocessen etc. 

Wie zoeken we

Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-niveau en/of relevante werkervaring in een vergelijkbare commerciële rol. Voor jou is deze functie een logische vervolgstap in je carrière. Je hebt de ambitie om in de toekomst een leidinggevende rol te vervullen waarbij je zelf ook actief met sales bezig blijft. Je spreekt en schrijft goed Engels en Duits en bent bereid om regelmatig een aantal dagen achter elkaar te reizen binnen Europa. Je hebt aantoonbare affiniteit met de food/feed sector. 

Wat vinden we nog meer belangrijk

 • Je bent een verkoper in hart en nieren, met het vermogen een netwerk te onderhouden en in te spelen op de behoeften van de klant.
 • Jij weet hoe en bij wie je de juiste informatie vandaan haalt en kunt de vertaalslag maken naar de klant.
 • Je bent resultaat- en doelgericht, hebt een sterke commerciële drive, de wil om te scoren en een representatief voorkomen.
 • Je kunt goed doorvragen, afstemmen en aanvoelen wat de klant precies wil.
 • Het is belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden en de stijlflexibiliteit hebt om samen te werken met uiteenlopende menstypen.
 • Je wilt graag verkopen, maar snapt daarnaast ook het spel van business development en je weet hierin de juiste balans te vinden.
 • Je weet vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen en klanten de meerwaarde van jouw producten te laten zien.
 • Het is voor jou vanzelfsprekend om lange termijn relaties te creëren.
 • Je voelt je thuis in een bedrijf met korte lijnen en rechtstreekse communicatie, waar je met elkaar tot de beste resultaten komt. 

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen? Reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Scroll naar top