Vacature: Process Engineer Wtb

Vacature: Process Engineer Wtb

Duplaco is op zoek naar een

Process Engineer Wtb


Voor 40 uur per week, standplaats Hengelo

Ben jij iemand die de wereld van microalgen interessant vindt? En wil jij bijdragen aan een gestroomlijnd productieproces, waarbij je ruimte krijgt om mee te denken in het technisch optimaliseren van dit proces? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou. Bij Duplaco hebben we een vacature voor een echte techneut die daarnaast een open houding heeft om mee te pionieren in deze nieuwe industrie.

Over ons bedrijf

Duplaco BV is een jong en innovatief bedrijf dat een nieuwe technologie heeft ontwikkeld om algen (de kleinste plantjes op aarde) intensief te kweken. Na dit kweekproces worden onze microalgen verkocht als voedingsingrediënt voor zowel mens als dier. Vanwege uitbreiding van onze productie zijn wij op zoek naar een Process Engineer Wtb die naast theoretische kennis ook praktisch ingesteld en flexibel  is. Een 9 tot 5 mentaliteit kennen we bij ons niet, want het groeiproces van algen is een continu proces. Het kan dus zijn dat je ook in het weekend werkt.

Wie zoeken we?

De Process Engineer Wtb bij Duplaco moet, meer dan bij andere bedrijven, van alle markten thuis zijn. Je moet technisch goed onderlegd zijn om 1e lijns reparaties uit te kunnen voeren. Daarnaast begrijp je hoe fermentatie- en biologische processen werken en vind je het leuk om fysiek werk te doen. Voor de werkzaamheden die je bij ons uitvoert, ben je mbo-geschoold en heb je door je werkervaring een hbo-denkniveau ontwikkeld. Het kan ook zijn dat je (onlangs) hbo-afgestudeerd bent en dat je je de combinatie tussen praktijk en theorie graag eigen maakt. Doordat we een innovatief bedrijf zijn dat zich continu ontwikkelt, kom je terecht in een uitdagende werkomgeving. Je moet het dus interessant vinden problemen en oplossingen te signaleren en zelf op te pakken. Als technisch medewerker ben je van groot belang om ons productieproces continu te laten draaien. Daarom zoeken we iemand die assertief is, gestructureerd en nauwkeurig werkt, maar ook goed communiceert met de rest van het team. Je rapporteert aan het Hoofd Productie en R&D en werkt samen met de productie- en logistiek medewerker en met de kwaliteitsmedewerker.

Wat ga je doen?

Productie:

 • Het opstarten, controleren en oogsten van de fermentor.
 • Het bedienen van de verschillende procesapparatuur (van fermentor tot sproeidroger).
 • Het afvullen/verpakken van gereed product.
 • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles voor het productieproces.
 • Het controleren van het totale productieproces (van fermentor tot sproeidroger).
 • Het maken en uitvoeren van de planning in samenwerking met Hoofd Productie en R&D.

Onderhoud:

 • Het opstellen van een onderhoudsplan en zorgdragen dat deze wordt uitgevoerd, danwel zelf uitvoert.
 • Het uitvoeren van preventief onderhoud.
 • Het uitvoeren en oplossen van 1e lijns reparaties.
 • Het laten uitvoeren van reparatiewerkzaamheden door externe bedrijven en erop toezien dat dit ook naar wens gebeurt.

Wat vinden we nog meer belangrijk?

Naast bovengenoemde competenties, zijn de volgende vaardigheden en kennisniveaus van belang:

 • Je hebt kennis van Microsoft en Google programma’s.
 • Je hebt affiniteit met fermentatie en food in het algemeen.
 • Je beschikt over hbo denk- en werkniveau, hetzij door opleiding (procestechniek, werktuigbouwkunde of soortgelijk), hetzij door ervaring.
 • Je bent praktisch ingesteld, zelfstandig, besluitvaardig en proactief.
 • Je moet prioriteiten kunnen stellen en goed kunnen plannen.
 • Je bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.

Solliciteren?

Heb je interesse, stuur dan voor 19 oktober 2018 een mail met je cv en een motivatie waarom je geïnteresseerd bent in de functie naar info@duplaco.com. We zorgen ervoor dat je snel een reactie krijgt. Mocht je nog aanvullende vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Nick Kosterink, 074 – 242 86 44.

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.