Vacature: Proces Operator (minimaal VAPRO B)

Vacature: Proces Operator (minimaal VAPRO B)

Duplaco is op zoek naar een

proces oparator (minimaal vapro b)

40 uur per week, standplaats Hengelo 

Over ons bedrijf

Onze opdrachtgever is Duplaco in Hengelo (ov), een Nederlandse producent en groothandel van heterotroof gekweekte Chlorella microalgen. Deze microalg heeft een unieke smaak en is van hoogwaardige kwaliteit. Duplaco levert verse algen en algen in poedervorm als functioneel ingrediënt aan de food en feed sector. Daarnaast produceren ze ook algen in poeder- en tabletvorm als toepassing in supplementen. Duplaco ontwikkelt de microalgen in een eigen fabriek die tevens over een Research & Development Center beschikt, waar continu nieuwe varianten worden getest en ontwikkelt met behulp van de technieken metabolic engineering, strain selection en bio-accumulatie. Duplaco is de afgelopen jaren flink gegroeid van een start-up met een pilot plant tot een professioneel scalable bedrijf. Er is veel aan ontwikkeling gedaan, de organisatie staat en het bedrijf beschikt over enorm veel kennis. Inmiddels heeft het bedrijf een mooie marktpositie veroverd en is een bekende speler met een professioneel productenpakket geworden. Het is tijd voor de volgende stap. Er is voldoende groeimogelijkheid aanwezig waardoor de plannen voor een grotere productielocatie met 20x de huidige productiecapaciteit in volle gang zijn. De nieuwe locatie zal begin 2020 in gebruik worden genomen. 

Wat ga je doen

Deze veelzijdige functie ontstaat door de groei van de organisatie.
Je bent betrokken bij het gehele productieproces van de microalgen van Duplaco. Er is veel specialistische kennis aanwezig bij de twee procestechnologen, met wie je nauw samenwerkt. Er is een uitgebreid inwerkprogramma om je de benodigde specifieke kennis eigen te maken. Naarmate je meer bent ingewerkt, zul je de functie steeds zelfstandiger uitvoeren. Het is de bedoeling dat er op termijn meer collega’s worden aangenomen en afhankelijk van jouw ontwikkeling, capaciteiten en ambities bestaan er mogelijkheden door te groeien in de richting van R&D, procestechnoloog of andere richting. Je rapporteert aan de productieleider, die zelf ook meewerkt in het productieproces.

Iedere dag is anders, afhankelijk van de fase waarin het productieproces zich bevindt. Je maakt voeding aan voor de fermentor, start deze op en controleert of deze goed loopt. Eventuele proces technische problemen los je op, waarbij je soms ook met mechanische zaken te maken krijgt als het loshalen van een pomp of leiding. Ook verricht je schoonmaak- en sterilisatie werkzaamheden aan de fermentor, koeltanks, centrifuge en sproeidroger. Daarnaast bedien je de tabletteermachine. Indien nodig verricht je een stuk onderhoud. Gedurende het proces doe je regelmatig analyses, signaleer je afwijkingen en stuur je waar nodig bij. In het begin zal dit in overleg met de procestechnologen zijn, op termijn doe je dit steeds zelfstandiger en naar eigen inzicht. 

wie zoeken we

Je hebt een nieuwsgierige instelling en wilt graag nieuwe dingen leren. Enerzijds ben je analytisch ingesteld, precies en werk je procesmatig. Anderzijds ben je proactief en durf je zelfstandig beslissingen te nemen. Hierbij ben je in staat om kleine afwijkingen of bijzonderheden te signaleren en hier vlot actie op te nemen. Je vindt het leuk te werken in een brede functie met een diversiteit aan werkzaamheden; je hebt een brede interesse. Graag maak je deel uit van een klein team binnen een innovatieve, groeiende organisatie, waarbij jouw inbreng wordt gewaardeerd en je de ruimte krijgt mee te denken en je te ontwikkelen. 

wat vinden we nog meer belangrijk

  • Je hebt een afgeronde opleiding levensmiddelentechnologie op MBO 3 of 4 niveau (minimaal VAPRO B), eventueel aangevuld met relevante werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met laboratoriumwerk en daarnaast met automatisering en (proces)techniek. 

solliciteren?

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen? Reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. 

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Scroll naar top