Positief onderzoek heterotrofe kweek

Positief onderzoek heterotrofe kweek

Het afgelopen half jaar heeft Paul Verbraak zijn afstudeerstage bij Duplaco gedaan en deze met een mooi cijfer voltooid!

Onderdeel van zijn afstudeeropdracht was het uitvoeren van een “Life Cycle Assesment” van autotrofe- en heterotrofe kweek. Onderstaand een stukje samenvatting van zijn onderzoeksrapport. Bij verdere interesse naar dit verslag, kunt u contact opnemen met Duplaco.
Veel leesplezier!

Samenvatting
Microalgen kunnen op verschillende manieren gekweekt worden: autotroof, heterotroof of mixotroof (Kim S. 2013). Bij autotrofe kweek fungeert licht als energiebron en CO2 en koolstofbron. Bij heterotrofe kweek fungeert glucose (suiker) als energie en koolstofbron. Mixotrofe kweek is een combinatie van autotrofe en heterotrofe kweek. Een groot voordeel van heterotrofe kweek is de uiteindelijke algenconcentratie. Deze is aanzienlijk hoger dan wanneer microalgen zijn gekweekt op autotrofe wijze (ongeveer 100 g/L (~10% drooggewicht vergeleken met 2 g/L) (Bumbak et al. 2011; Zheng et al. 2013). Daarnaast is heterotrofe kweek dynamischer; Het heeft meer mogelijkheden om alternatieve voedingsstoffen te gebruiken. Zo zijn er alternatieven voor koolstof- en energiebronnen, zoals melasse, terwijl autotrofe kweek volledig afhankelijk is van licht als energiebron. Als laatste is heterotrofe kweek makkelijker op te schalen. Dit is goedkoper vergeleken met autotrofe kweek (Perez-Garcia et al. 2011).

Volgens berekeningen is heterotrofe kweek het meest gunstige op het gebied van zuurstof vraag, CO2 productie en energieverbruik. Vervolgens heeft heterotrofe kweek minder volume en oppervlakte nodig. Dit gecombineerd met eerdere argumenten, kiest Duplaco B.V. ervoor om algen op heterotrofe manier te kweken.

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Scroll naar top