Kwaliteit, smaak, vers

Know-How Duplaco Microalgen

Op deze pagina staat de “know-how microalgen” van Duplaco omschreven. Microalgen (eencellige algen) zijn zeer kleine plantjes die geen wortels, bladeren of stengels hebben. Microalgen kunnen zich goed aanpassen aan extreme omstandigheden, waardoor ze behoren tot de oudste vormen van plantaardige leven op aarde; al zo’n 2.5 miljard jaar.

Dankzij Duplaco’s volledig uitgeruste laboratorium waar we microalgen onderzoeken, is er productie van microalgen tot stand gekomen in Hengelo. We zijn in staat de beste stammen en soorten te selecteren met bepaalde functionele eigenschappen, die we vervolgens opschalen naar bioreactoren voor productie.

Achter de hoge kwaliteit van de microalgen van Duplaco schuilen meerdere oorzaken. Ons hoge kennisniveau, ons unieke fermentatieproces, de innovatieve technologie die we gebruiken en onze speciale kweektechnieken (heterotroof), spelen hierin een belangrijke rol. Doordat we gecontroleerd kweken, kunnen we de samenstelling van de microalg beïnvloeden en op maat maken voor de klant. 

 

Heterotroof (energie = carbon bron) Autotroof (energie = zonlicht)
Hoge productiviteit (80-120 g/L) Lage productiviteit (0,2-5 g/L)
Geconditioneerde en gecontroleerde kweek mogelijk Gecontroleerde kweek mogelijk
Duplaco know-how microalgen productie
Duplaco know-how microalgen laboratorium
Duplaco know-how microalgen laboratorium
GMP+ Certificaat

Naast de kwaliteitseisen die wettelijk gesteld worden en verwacht mogen worden van onze producten, doen wij nog aanvullende bepalingen aan de nutritionele samenstelling en mogelijke verontreinigingen van onze producten. Op deze wijze bieden wij altijd de beste kwaliteit en garanderen wij zelfs bepaalde gehaltes in onze producten (minimumgehalten voor wenselijke stoffen, maximumgehalten aan ongewenste stoffen). Op deze wijze verzekeren wij onze klanten van de beste producten die op de markt zijn tegen een concurrerende prijs.

Certificering

Duplaco B.V. is “GMP+ Food Satefy Assurance” gecertificeerd.

Kwaliteit

Duplaco micro algen zijn van hoge kwaliteit. Ze bevatten geen zware metalen, dioxines en PAH’s. Verder voldoen ze aan de maximale biologische waarden.

Vers

Chlorella Sorokiniana wordt zelf geproduceerd door Duplaco in Hengelo. Het is daarom mogelijk om nog levende algen van ons af te nemen.

Smaak

Dankzij de heterotrofe kweek methode en speciale voeding zijn onze algen milder en beter van smaak.

Verrijkt

Duplaco algen kunnen worden verrijkt met organisch gebonden vitamines en mineralen.

Op maat

Algenmixen kunnen op maat gemaakt worden, zodat ze voldoen aan specifiek gewenste voedingswaardes. Met klanten gaan we dan een ontwikkelingsproject aan

Nieuws