Chlorella als functioneel ingredient

Duplaco microalgen: Chlorella als functioneel ingredient

Duplaco is producent van de microalg Chlorella Sorokiniana. Deze Chlorella microalg is onder andere te gebruiken als functioneel ingrediënt en produceren we in onze eigen fabriek. Algen zijn een zeer goede toevoeging aan gezonde producten. We vinden het allemaal heel normaal om spinazie te eten, maar algen zijn nog geen gemeengoed. En dat terwijl ze echte powerfoods zijn! Wist u dat Chlorella meer dan 40 verschillende soorten vitamines, mineralen en aminozuren bevat?

Chlorella als functioneel ingredient

Door ons unieke productieproces kunnen we verse, smaakvolle Chlorella leveren die zeer geschikt is voor de levensmiddelindustrie. Ook onze microalg in poedervorm kenmerkt zich door een heerlijke, milde smaak. Onze Chlorella is onder andere geschikt voor verwerking in producten als smoothies, algenburgers of pasta, maar kan ook puur geconsumeerd worden of als specerij dienen. De verse én de alg in poedervorm zijn beide toepasbaar als functioneel ingrediënt. In welk product u het ook toepast als producent, onze Chlorella microalgen dragen bij aan een uitgebalanceerd menu.

Voedingswaarde Chlorella van Duplaco

De Chlorella microalg van Duplaco heeft een hoog eiwitgehalte en bevat alle essentiële aminozuren. Het past daardoor uitstekend binnen een gezonde levensstijl. Daarnaast bevat het een grote hoeveelheid vitamines, mineralen, antioxidanten, gezonde vetten en voedingsvezels. De Duplaco microalgen zijn goed toepasbaar in voedingsmiddelen door de hoge voedingswaardes. Daarnaast bevatten onze Duplaco microalgen geen allergenen, zware metalen of contaminaties, bevatten ze natuurlijke kleurstoffen en kennen ze een hogere verteerbaarheid. Kortom, een erg gezonde toevoeging aan het dagelijkse voedingspatroon.

Productinformatie: Chlorella als functioneel ingrediënt

Bij Duplaco produceren we drie varianten microalgen die als functioneel ingrediënt te gebruiken zijn. Het nutritioneel profiel en de product data zijn samengevat op onze fact sheets. U kunt ze bij ons opvragen door een mail te sturen. Naast onze eigen Chlorella microalg produceren en leveren we ook hoogwaardige microalgen bestaande uit natuurlijke kleurstoffen, waaronder groen, blauw, rood en geel, oliën en Spirulina.

verse chlorella

10% droge stof

verse chlorella

20% droge stof

chlorella

in poedervorm

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Partners waarmee wij samenwerken

Hoogesteger

“Eindelijk lekkere microalgen” aldus Greg Exposito, productontwikkelaar bij Hoogesteger.
Lees meer

Algenratatouille

Met algengehakt van It’s Greenish!
Lees meer

Algenspread

Algenspread, made by It’s Greenish
Lees meer
Previous
Next
Scroll naar top