GEA en Duplaco: Partijen die met elkaar meedenken

GEA en Duplaco: Partijen die met elkaar meedenken

Microalgen zijn de kleinste plantjes op aarde. Bij Duplaco kweken we deze microalgen (Chlorella) voor productie van gezonde voedingsmiddelen, voor zowel supplementen als voor ingrediënten in voeding.

Kweken onder topcondities

Wij zijn onder andere algen gaan kweken, omdat steeds meer mensen kiezen voor vegetarische voeding. Onze Chlorella microalgen kunnen goed gebruikt worden als ingrediënt voor deze levensstijl. Ze hebben namelijk een hoog eiwitgehalte en ze bevatten veel vitaminen, mineralen, antioxidanten, onverzadigde verzuren en voedingsvezels. In de toekomst willen we graag algen op maat kunnen maken voor onze klanten. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we met goede partners om ons heen. GEA is zo’n partner. Zij voorzien ons van een goed productiepark, zodat wij onze microalgen onder topcondities kunnen kweken. GEA maakte een mooie reportage van onze samenwerking:

Hoe zetten we machines in?

De eerste stap in ons productieproces is om de (ingekochte) microalgen vrij te maken van bacteriën. Daarna krijgen de algen hoogwaardige ‘kunstmest’ om ze op te kweken tot een hoeveelheid die groot genoeg is om te gebruiken voor massaproductie in de fermentor. Dit proces duurt ongeveer 48 uur. Na deze 48 uur oogsten we de algen naar de koeltank. Van de koeltank gaat het van 10% droge stof via de centrifuge van GEA naar 20% droge stof. Hierna gaan de algen via een pomp naar een sproeidroger. Bij deze stap wordt al het water uit de algen verdampt en blijft er poeder over.

GEA als partner

De experts van GEA hebben Duplaco op weg geholpen met het leveren van de juiste expertise en apparatuur. De centrifuge die Duplaco gebruikt kan tegen lage kosten de eerste ontwatering doen. Er is geen andere leverancier die voor deze capaciteit een dergelijke centrifuge zou kunnen leveren. Partnership betekent voor ons dat je met elkaar meedenkt. GEA is zo’n partner. Je moet een partij hebben die bereid is om ook een stukje te investeren. Je bent een klein bedrijf, je hebt grote ideeën, je hebt grote dromen en je hebt wel een partner nodig die daarin meedenkt. We gaan in de nabije toekomst mooie stappen zetten met elkaar, zeker nu we onze productie fors gaan opschalen!

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Scroll naar top