Productieproces
van onze Duplaco alg

Het unieke productieproces van Duplaco microalgen

Wij produceren bij Duplaco op heterotrofe wijze Chlorella microalgen als functioneel ingrediënt en als voedingssupplement. Heterotroof wil zeggen dat wij op basis van suiker produceren. Door te kiezen voor deze kweekwijze, werken we efficiënter en op een meer duurzame wijze aan de productie van microalgen. Het voordeel daarvan:

  • Wij maken van ‘slechte’ suikers’ goede eiwitten, waardoor we bijdragen aan een gezonde leefstijl.
  • Wij produceren volledig steriel, zodat we een hoge kwaliteit kunnen bieden. Onze microalgen zijn vrij van bacteriën, zware metalen, dioxines en PAK’s.
  • We beschikken over een hoge productiviteit: veel alg, lage energielast en weinig oppervlakte.
  • We hebben een betere controle en sturing op het proces, zodat we altijd dezelfde microalg afleveren qua samenstelling.

Het unieke productieproces van Duplaco microalgen

Ons productieproces kent zes fasen. Hieronder vindt u een korte toelichting van dit proces. Uiteraard kunt u dit proces met eigen ogen komen bekijken in onze fabriek.

stap 1

We starten met het bacterievrij maken van de eencellige Chlorella microalgen. De eencelligen scheiden we van de bacteriën. Dat noemen we axenic. Daarmee zorgen we voor een optimale start van het kweekproces.

stap 2

De bacterievrije microalgen gaan op weg naar de kraamkamer. In twee weken tijd ontwikkelen wij een beginent voor het totale productieproces. Voor dit groeiproces heeft de microalg voedingsstoffen nodig, zoals stikstof, koolstof, fosfaat, suikers en spoorelementen.

stap 3

De volgende stap voor de microalg is de fermentor van 15 liter en vervolgens 650 liter. In de fermentor delen de eerste algen zich tot een veelvoud van algen. Dit proces gaat volautomatisch en duurt ongeveer 24 uur.

stap 4

De microalg gaat over naar de koeltank. Hier kunnen we door te centrifugeren nog een extra variant maken. De eerste variant microalg bevat 10% droge stof. Wilt u liever een variant met 20% droge stof, dan zetten we de microalg door naar koeltank twee via een centrifuge. U heeft dus keuze uit twee soorten verse alg: >10% en >20%. Onze microalg is suikerarm en zit boordevol eiwitten, koolhydraten en voedingsvezels. Maandelijks kunnen wij 8.000 – 10.000 liter verse microalg leveren.

stap 5

Tot slot kunnen we nog een laatste stap aan het productieproces toevoegen: het omzetten van verse microalgen naar poedervorm. Door toevoeging van hete lucht in de sproeidroger kunnen we in 1 maand tijd 10.000 liter verse alg omzetten naar 800 – 1.000 kg poeder. We verpakken deze poeder in zakken van 10 kg. Ook het aanleveren van tabletvorm behoort tot onze mogelijkheden.

Chlorella ontwikkeling in ons eigen R&D Center

Onze Chlorella microalg ontwikkelen we in ons eigen Research & Development Center. In ons R&D Center passen we verschillende technieken toe om de kwaliteit van onze Duplaco microalg zo optimaal mogelijk te maken:

  1. Metabolic engineering
  2. Strain selection
  3. Bioaccumulatie

Ook testen we voortdurend nieuwe varianten voor onze Duplaco microalg. Denk bijvoorbeeld aan het extraheren van pigmenten, voedingsstoffen en antioxidanten. Zo kunnen we nog meer maatwerk leveren aan producenten van levensmiddelen en diervoeding. Wilt u onze microalg toepassen in (nieuwe) producten? Wij gaan graag samen met u aan de slag in een ontwikkeltraject.

Add our Algae

Uw productieproces eenvoudiger en duurzamer

Wanneer u kiest voor onze eigen verse alg, dan kunt u ook uw eigen productieproces vereenvoudigen. Denkt u maar eens aan de productie van (vegetarische) burgers, waar toevoeging van water tijdens het proces nodig is. Onze alg bevat al water, dus u kunt uw eigen proces eenvoudiger en duurzamer inrichten. Hoe dat kan, bespreken we graag met u. Onze kracht zit hem in het meedenken in unieke oplossingen voor de toepassing én productie van uw eigen microalgen.

kennismaken voor een optimaal eindproduct?

Graag willen we samen met u bijdragen aan gezonde voeding voor mens en dier. Heeft u specifieke wensen voor uw product? Wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van gezonde producten die Chlorella algen bevatten. Add our algae, noemen we dat. Wilt u weten wat we voor uw product kunnen betekenen? Wij zetten graag onze expertise in. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te investeren in een duurzaam ontwikkelproces. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Scroll naar top